dijous, 12 de maig del 2011

De la Bètula a Betúlia

Badalona i el delta del Besòs des de Sant Onofre (cliqueu per ampliar)
A part dels banys de la platja, de la mà de la mare (oh, les casetes de franges blaves i blanques!), el meu primer veïnatge amb Badalona ve de quan la Bètula, l’auto de línia color groc-merda-d’oca que menava a Mollet, em va pujar fins a la Conreria.

Vinya abandonada

 Durant cinc anys i una bona colla d’estius, albirava-endevinava –sota una flassada esfilagarsada i densa, de fums i olors de lleixiu i àcid– la ciutat-fàbrica, ara tan transfigurada. Des del meu petit i idíl·lic petit reialme de pins i alzines, vinyes, alocars i cireres d’arboç, a penes m’arribava res dels tràfecs i treballs d’aquella ciutat que semblava sortida de l’edat del ferro.

Aloc




Després he treballat aquí una bona colla d’anys, amb il·lusió i ganes, i hi he fet arrels, i amistats i molt bons amics, al BCIN, a l’ajuntament i als entorns culturals, i al Conservatori (on aprenc l’art malabar de compondre notes), tal com abans havia fet en altres ciutats del gran replà de Barcelona, l’Hospitalet, Cornellà... Tot això fa sentir-me ciutadà metropolità, però sobretot del delta-nord, empeltat de laietà, entre el Poblenou i Badalona.

Detall de la maqueta de Golem

I ara –com fa uns anys a la sala d’El Refugi, o al Port, amb l’Estel de la Marina– torno a Bétulo, a l’Espai Betúlia, aquest preciós temple de la paraula i de la lletra, per mostrar els meus treballs i afanys en torn al cisell i la lletra amb l’exposició:

“Punt feble dels déus, la lletra”.


Detall de Sons de la Flor de Lotus

Us invito, doncs, a l’Espai Betúlia, Biblioteca de Can Casacuberta, el dijous 19 de maig a les 19 hores. L’exposició durarà fins al 19 de juliol.

Detall d'Alfa és omega