dimecres, 16 de febrer del 2011

Aprendre dels errors

Ja fa uns dies, els veïns del Parc de la Muntanyeta de Badalona discutien, crec que amb poca raó, la decisió de l’ajuntament de reconvertir l’estany en qualque altre espai d’oci, donat l’elevat cost de manteniment.
Cliqueu al damunt per ampliar les fotos

El cert és que les làmines d’aigua s’estan demostrant rebels i cares de mantenir. Un altre exemple, el tenim al Turó del Caritg. Aquestes fonts fa anys que estan escapçades i seques.


També Barcelona s’haurà de replantejar més d’un estany. Aquí en mostro un, al costat del Cementiri del Poblenou. Porta moltíssims mesos en aquest estat.


No gaire lluny, al Parc de la Marbella, podem veure les restes d'uns vaixells de perillós accés. Tocats, ensorrats i vallats! Fou una idea lluminosa, però no ha resistit la lògica implacable i rovelladora del temps!


Encara allí mateix, podem veure aquest sender formigonat, que originalment estava pavimentat amb posts de fusta. Vigilem quina fusta posem al passeig marítim de Badalona. Si és fusta simplement tractada no resistirà tampoc el ròssec inexorable del sol i les pluges.


Tornem al Parc del Caritg. (Qui no el conegui es perd un racó molt bonic, al redós de les antigues bateries. És un bon passeig: metro Gorg, Palau d’Esports per fer-hi foto, centre comercial Màgic per alleugerir el moneder, i parc costerut per eixamplar pulmons. I, direcció mar, no us perdeu el nou passeig de Gorg que us porta fins al port on podeu gaudir de l'escultura Estel de la Marina, al·legoria d'un naufragi, molt escaient aquest any que commemorem els cent anys del fatídic temporal de gener de 1911 (vegeu la Revista de Badalona de desembre citada a http://elturnemimecanic.bloc.cat/post/8639/741559).


Al Parc del Caritg també li convé curar detalls. Altre cop la fusta en el descurat teatre. Racons mal resolts. Bancs descalçats… I el soroll eixordador de l’autopista que fereix la ciutat. I malgrat tot, un Parc molt bell, un preciós balcó sobre Badalona i el mar.


1 comentari:

Tona ha dit...

Es veritat: no tenim cultura de manteniment , ni tampoc diners. Però aixó s'hauria de tenir en compte a l'hora de dissenyar els parcs.

Doncs un dia aniré a fer fotos a aquest parc i potser a Badalona que és una ciutat que no conèc.